June, 14 2024

Tijd + kans + energie = ?

31.03.07 16:02
Categorie: wereldkijk

Door: Steve Hill

Hallo Vrienden,
In maart van de 13de tot de 16de was ik in Oekraine om visie te delen en ook op die manier een boel plezier te hebben  ondertussen verschillende groepen scholieren- en universiteitsstudenten uitdagend met wereld visie en ethische kwesties. Dank u Lena en de Christelijke Leraars Associatie om die deuren te openen! En dank aan de graad filosofie die eindelijk eens van nut was!

Sommigen van ons denken zelden aan onze wereld visie. Wij functioneren er gewoon in zoals een vis in het water maar juist van water weet de vis niks af! Totdat je hem uit het water neemt en dan begint hij zeer snel te leren dat hij niet zonder kan! Onze geloofsomgeving  mag de indruk geven van onzichtbaar te zijn maar zij heeft het nodig om uitgedaagd te worden! Wij mogen zeggen dat wij een zekere wereldvisie hebben maar tegenwoordig toch leven volgens sommige kompleet andere vooronderstellingen.

Indien de basiswaarden van onze westerse cultuur zijn persoonlijke voorspoed (de macht om te doen wat ik wens), persoonlijke vrede (de veiligheid om te doen wat ik wens), en persoonlijk plezier (vrij zijn van morele wetten om te doen wat ik wens), hoe kunnen wij dat waarden systeem uitdagen indien wij weten of niet weten of wij ernaar leven?

Wanneer wordt een evangelie van het goede nieuws een cultus van welvaart gebaseerd op persoonlijke welvaart? Ja, wij moeten eerst z

Welkom!

De eerste keer hier of heb je nog niet het gevoel gehad dat je welkom geheten bent? Lees ons welkomst woord!

Bedankt voor je bezoek!

Harvest Now

Witte velden

white harvest field

De velden zijn wit. We leven in een beweging van God die de aarde overtrekt. Jij bent daar een deel van - of je je dit realiseert of niet! Je bent welkom om het materiaal op deze site en de site zelf te gebruiken in jouw voordeel en het voordeel van het Koninkrijk!